*** Mamma Mia! ***

Jamen, det må jeg bare gentage: Mamma Mia! Mig og min ganger svæver rundt i en sand ABBA-rus lige nu her i det Frederiksbergske. Jeg har netop været inde og se den nye musical-film Mamma Mia! Den oplevelse må i altså ikke snyde jer selv for. Jeg styrtede lige hjem og downloadede soundtracket fra iTunes. Gæt, hvad jeg lytter til lige nu!

Jeg læste ellers Bettina Heltbergs morsomme, men svært nedgørende anmeldelse i Poltiken forleden. Ok, konen indrømmer, at hun aldrig har brudt sig om ABBA og i øvrigt får røde hunde i flere etager af Meryl Streep. Hvorfor er det så lige, at man sender hende ind for at anmelde den film? Hvilket i øvrigt var et spørgsmål, hun selv undrede sig over i anmeldelsen. Nå, hul i hende, filmen er genial, underholdende, sjov, smuk og en lydlig multi-orgasme…

Jeg var lidt spændt på, hvordan Pierce Brosnan, Meryl Streep og de andre ville klare sig i en musical, men jeg mistede hurtigt ethvert forbehold, jeg måtte have haft. Det virker som om, at alle skuespillerne havde det skide skægt, da de optog filmen, og det smitter. Handligen kan stå på bagsiden af et frimærke, men det er heller ikke den, der bærer værket, det er sangene, dansen, de smukke mennesker og det fantastiske sceneri.

Hvor er det godt! Jeg gør som en hund: logrer, ruller om på ryggen og overgiver mig.
Klø mig på maven, en eller anden… Jeg skal ind og se den film én gang til, mindst…