Godt nytår og alt det der

Hmm. Så er det 2009. Hvor blev 2008 egentlig af? Jeg synes godt nok, det gik ret stærkt.
Nå, man burde vel egentlig benytte sådan en dag til at gøre lidt status og måske tænke over nytårsforsætter og lignende.

Dybest set var jeg godt tilfreds med 2008. Året bød på et nyt job, nogle gode kolleger og et helbred, der i det store og hele fungerede fint. Drømmejobbet på et forlag landede jeg så godt nok ikke, men det kan jo komme endnu. Det er åbenbart bare pokkers svært at få foden inden for døren i den branche med mindre, man kender nogen, der kender nogen, der har et billede af Tordenskjold…etc. Jeg håber, at 2009 vil blive et spændende år, hvor jeg trives i mit job, og hvor helbredet stadig er min gode ven.

Kærlighedslivet. Suk! Ja, en kæreste lå åbenbart ikke i kortene for 2008. Jeg har ellers rodet mig ud i en masse netdating og læst og skrevet med 675.971 profiler (eller deromkring), men det er åbenbart ikke så ligetil. Nu lyder det måske, som om jeg sidder her og græder snot. Det synes jeg nu ikke. Jeg er måske endda lidt for god til og glad for singlelivet, men jeg savner den der særlige person i mit liv. Måske dukker vedkommende op i 2009, hvem ved. Det er i hvert fald et af mine store håb for det nye år.

Sex? Der var 2008 så til gengæld et godt år. Jeg har været velsignet med en masse dejlige oplevelser, nogle af dem har i kun læse om herinde. Mit håb for 2009 er, at den trend fortsætter. Jeg glæder mig til at møde en masse nye og gamle elskere og elskerinder i 2009. En kæreste at ligge i ske med ville så heller ikke være så tosset 🙂

Bøger. Ja, se det er jo min helt store kæphest og interesse. 2008 har budt på en fantastisk masse gode læseoplevelser – og nogle få skuffelser. Jeg vil ikke sidde og lave lister og give karakterer, det har vi smagsdommerne til, og det ville også komme til at fylde ti megabyte eller sådan noget *G*. Men jeg har stiftet bekendtskab med en hel stribe nye forfatterskaber, danske såvel som udenlandske. Det har været et godt år på den front, jeg håber 2009 bliver lige så godt.

Film. Så begyndte jeg at gå i biffen på en regelmæssig basis igen i 2008. Det har været en givende oplevelse. Jeg har set mange gode film. “Lille soldat” er en af dem, jeg husker fra året, mine forventninger til filmen var små, men jeg blev meget positivt overrasket, det var en stærk oplevelse. “Body of Lies” var et flot punktum for filmåret. Skuffelser? Nja, “Blå mænd” og “Rejsen til Saturn” var ikke mig. Deres humor klikkede ikke med min. Den nye Bond var også lidt flad. For lidt Bond og for meget action. “Mamma Mia!” var nok årets største positive oplevelse, så livsbekræftende og herlig – og jeg bliver aldrig træt af ABBA’s musik. Den film er fantastisk.

Sprut? Tja, som nogen vil vide, så betød 2007 et vendepunkt i mit liv. Jeg sagde farvel til sprutten og goddag til livet. Det har været den bedste beslutining, jeg nogensinde har truffet. 2008 har været et herligt år på den front. Jeg er blevet spurgt en million gange, om jeg ikke savner et glas vin til maden eller en drink i festligt lag. Faktisk ikke. For mig er den potentielle pris og risiko for høj. Mit håb for 2009 er enkelt: et år i ædruelighed.

Musik. 2008 har haft nogle gode nye bekendtskaber på den front. Men alderen begynder at trykke lidt dér. Jeg kan simpelthen ikke fordrage det meste af den nye “musik”, der kommer på banen, slet ikke rap og hiphop. Selvfølgelig er der undtagelser mht. det nye. Og så alligevel ikke. Judas Priests “Nostradamus”-album var en øjenåbner, men de er jo ikke ligefrem nye. Infernal er også gode, men heller ikke lige banebrydende. Amy MacDonald er nok den person, der i største grad har gjort 2008 til et stort musikår for mig. Jeg er helt pjattet med hendes album. Duffy er også okay. Ellers er det faktisk mest klassisk musik og mine gode gamle venner fra gamle dage, der har ligget på afspilleren her.

TV. Come on! Mage til snot skal man altså lede længe efter. 2008 har været helt til hundene på den front. Bortset fra sport og nyheder har det været “tak for lort” over hele fronten. Nu må DR da snart have betalt deres nye mausolæum færdigt, så de kan begynde at lave TV igen. 2009 kan kun blive bedre. Nytårsønske: at alle, der planlægger endnu et i rækken af realityshows ombestemmer sig og skynder sig at flytte til et fjernt beliggende kloster i Nepals bjerge.

Radio. Et okay år. Bortset fra, at DR fucker for meget rundt med deres klassiske programflade. Jeg er træt af de endeløse båndsløjfer på DR klassisk. Spyt dog nogle midler i kassen til den klassiske musik og jazzen. P1 er stadig min favorit, når jeg skal tanke noget på hjernen. Hatten af for alle på den station. Radio 100? Dejlig baggrundsmusik, tak for det i året, der gik.

Internettet. Jeg har brugt ALT for meget tid dér. Men jeg har hygget mig 🙂 Mit håb for 2009 er, at jeg bliver bedre til at afbalancere mit netforbrug. For meget og for lidt… etc. etc. BF har igen i 2008 været et godt bekendtskab. Tak til nye såvel som gamle venner for et godt og hyggeligt år. Største skuffelse? Netdating. Ikke mindst mine få eskapader på udenlandske sider. Wall to wall-platugler og folk, der var klar til at sige og gøre hvad som helst for at få en billet ud af det sted, de nu lige sad og skrev fra. Uhyggeligt og nedslående. Største optur: Facebook. Jeg gav fjæsbogen et andet og nyt forsøg, og det er jeg glad for. Jeg har brugt TIMER derinde. Og mødt en masse nye venner.

Heste. What?!? Nå, undskyld, min ganger ville lige tale med. Den tager vi en anden gang.

Verden? 2008 var et forfærdeligt år på mange måder. Den fortsatte ulykkelige krig i Mellemøsten og Afghanistan. Finanskrisen, hvor glubske individers leg med matadorpengene begyndte at koste almindelige mennesker deres opsparinger og hjem. Største optur: Obamas valg. Jeg håber sådan, at den mand kan komme til at gøre en forskel. Største nedtur: at Dansk Folkeparti stadig kan skalte og valgte med landets love efter bedste populistiske forgodtbefindende.
Håb for 2009: ny regering herhjemme og fred i de krigsramte områder.

Pyha, det blev en ordentlig omgang. Jeg har sikkert glemt noget, men så tager jeg det med næste år ved samme tid.

Godt nytår, pas på jer selv og hinanden.
Knus
fra
Prinsen