Flid, fedt og snyd – gode råd til et hurtigt slag fisse

Kan i huske Gotha Andersens programmer i fjernsynet? Hvis ja, så er i enten halvgamle vrag som mig eller en del af den nye bølge af kult-tv-freaks, der opstod i kølvandet på DR2 og TV2-Zulu. Eller bare småautistiske knaldperler som undertegnede med en forkærlighed for det skæve her i livet.

Nå, det er også fløjtende ligegyldigt. Jeg bringer kun den vidunderlige Gotha på banen pga. titlen på hans program. Jeg har nu siden jul tumlet rundt på et par af landets større datingsider. Selve konceptet er ganske vist ikke nyt for mig, jeg har aftjent en lang og tro værnepligt på Boyfriend.dk og et par andre sites. Men jeg fik lyst til at prøve et par af de mere vaniljeagtige og store sider. Det har været en lærerig og øjenåbnende oplevelse på flere måder. Og hvis du nu sidder og venter på, at jeg hænger folk ud ved navns nævnelse, hvad der er en særlig hobby for nogle netdatere, bliver du fælt skuffet. Jeg prøver bare at samle lidt op, for min egen skyld, og du er inviteret med på turen. I dag drejer sagen sig om kapitel 1: Lyv, min dreng, hvis du vil i verden frem.

Jeg har stort set opgivet det med etiketter. Ved festlige lejligheder kalder jeg mig panseksuel. Det giver altid sådan et dejligt tåget blik fra samtalepartneren, der utvivlsomt ser mig iført Disney-figurens grønne gevandter med Klokkeblomst på min skulder. I øvrigt er det hamrende ligegyldigt. Jeg erindrer, at hedengangne Kim Schumacher engang angiveligt blev spurgt til sin seksualitet. Han svarede noget i retning af: bank på min dør, så ser vi, om jeg lukker dig ind. Deri er jeg enig. Jeg falder for personen, ikke for kønnet. Men man er pinedød nødt til at forholde sig til etiketter, når man skal oprette en profil. Er jeg homo? Bi? Hetero? Eller noget helt syvende? Ja, det er jeg. Men der er ikke mulighed for halvgarderinger, så jeg valgte fra spids af at kalde mig bi.

Det kaster lynhurtigt en masse spørgsmål og begrænsninger af sig. Mandlige bi’er er åbenbart en ugleset race. Kvindelige derimod er lige så hotte som knælange støvler denne vinter. Underligt? Nja, måske ikke. Fordomme og konventioner er svære at ændre. Jeg har set SÅ mange par-profiler, hvor kvinden er bi, manden hetero. Det tror jeg ikke en skid på. Jeg har set og været i nærkontakt med flere pikke end de fleste kvinder. Det siger jeg ikke for at prale. Men sådan er det, når man frekventerer det københavnske bøssemiljø. I bøssesaunaer, sexklubber og lignende er jeg stødt på utrolig mange gutter med vielsesring på. Enkelte hævdede rent faktisk hårdnakket, at de var heteroer, altså når de ikke lige havde en pik i munden, der vanskeliggjorde at forstå, hvad de sagde. Men det er der altså folk, der render rundt og siger. Eller tror. Måske de samme, der er de heteroseksuelle halvdele af parprofilerne. Måske burde man slå ordet selvbedrag op?

Nå, jeg er ikke ude på at dømme nogen. Jeg er bare dødtræt af dobbeltmoral. Kvinder bliver ikke mindre kvinder af at have sex med kvinder. Eller gør de? Måske hvis de er lebber. Så rynker mandfolkene på næsen. Hun skal sgu bare have en ordentlig omgang pik, så er hun kureret for det pjat. I kender typen. Jeg sad målløs på en natklub for nogle år siden og betragtede en alfahan, der simpelthen ikke kunne få ind i sit hoved, at de to piger, han bagte på, hellere ville have hinanden end ham. Han endte med at blive direkte ubehagelig. Altså: lebber kan vi ikke rigtig kapere. Men en kone, der vil have lidt pigesex på siden, er da bare herligt. Så kan man føle sig dobbelt så maskulin, når der er to kvinder i sengehalmen. Men to mænd? Ups! Der kører toget af sporet. Maskuliniteten er truet. Hvis man har sex med en anden mand, må man(d) vel have løse håndled og elske lyserødt?

Ja ja. Det er en karikatur, det ved jeg godt. Men holdningen lever i bedste velgående. Hvorfor skulle mænd ellers rende rundt og gemme deres lyst til andre mænd? Jeg har fået mange sextilbud fra ”heteroseksuelle” mænd under min månedlange datingekspedition. Hvorfor hulen står de ikke frem som bi’er?

Fordi de så ikke får noget fisse.

Eller i hvert fald skal kæmpe en lang kamp op ad bakke for at få det. Og så er jeg tilbage ved de omtalte spørgsmål og begrænsninger. Som bi skal man være klar til at redegøre for hiv og aids. Åbenbart knalder de fleste heteroer uden gummi. Det kunne så forklare den store stigning i kønssygdomme. Men som bi skal man mere eller mindre bevise, at man er rask. Og så er man som udgangspunkt promiskuøs. At man kunne falde for en enkelt mand eller kvinde ligger åbenbart uden for fantasiens rækkevidde. Kvinderne bliver usikre. ”Jeg kan jo ikke give dig, hvad en mand kan”. Bøsserne, som i parentes bemærket ikke er jordens mest monogame folkefærd, får også svedeture. Som bi er man hverken fugl eller fisk.

Okay, så giv mig da den tudekiks, eller? Næ, det er faktisk ikke derfor. Jeg har haft et helt liv til at øve mig i rollen, til at finde mig selv, til at opsøge mit ståsted. Og det er altså som en mand, der kan falde for både mænd og kvinder. Og det vil jeg fandeme ikke skamme mig over eller lyve om. Selv om jeg kunne få uendelig meget mere på den dumme ved at gøre det.

Så lektion 1 er: lyv om din seksualitet, hvis du er mand og andet end heteroseksuel.

Det har jeg så valgt ikke at gøre. Ikke fordi jeg er en særlig helgenagtig person. Men fordi løgn og uærlighed er det værst tænkelige fundament for ethvert forhold. Og hvis jeg bare vil have noget sex, så er det uendelig let. Der er masser af seksuelle legepladser her i byen. Men hvis man, som jeg gør, søger lidt mere end det anonyme, uforpligtende knald, så er det efter min bedste overbevisning at lægge gift ud for forholdet på forhånd at lyve om noget så centralt som en persons seksualitet. Måske er jeg bare for naiv, jeg ved det ikke.

Nå. Det var så første kapitel i min lille føljeton om den danske datingscene betragtet fra en panseksuel mands synsvinkel. Hvis interessen er til stede – især hos mig selv, vil jeg gå videre med næste kapitel i denne gribende saga snarest.

I mellemtiden vil jeg ønske jer alle en dejlig weekend.

Pas på jer selv, hinanden og bi’erne.

Knus og kram

Prinsen